Despre mine

maria-profile

Bine ai venit!

Sunt Maria Mazilu, autorul Codependentaemotionala.ro.

Cea mai mare parte din viață am fost afectată de dependența emoțională, dar nu am știut asta.

O stare continuă de gol interior, o senzație că ceva nu e în regulă cu mine, atracția pentru persoanele dificile sau toxice, m-au însoțit mai mereu.

Lipsa acută de încredere în mine și o slabă stimă de sine, așteptarea că cineva trebuie să mă salveze (concomitentă cu tendința mea de a-i salva pe alții), preocuparea constantă de a-mi face părinții fericiți, dorința de perfecționism, manifestată până și cele mai minore acțiuni, lucruri, mi-au determinat comportamentul și felul în care m-am raportat la ceilalți.

În timp ce viața personală părea un eșec constant – alegeam repetitiv tipare emoționale disfuncționale – cea profesională era plină de realizări și succes!
Am construit de a zero, doar prin puterile și seriozitatea mea, o mică afacere în domeniul juridic, în jurul căreia s-a închegat un colectiv fain și solid.

Într-o zi am realizat că, în pofida realizărilor avute, nu mai simțeam niciun fel de satisfacție. Din contră, tot mai des îmi era rău fizic doar la gândul că mă duc la birou.

Am început căutările și am înțeles că nu fac ce-mi place. Am schimbat complet direcția profesională și am revenit la pasiunea mea veche, scrisul.

Încercând să mă cunosc mai bine, am ajuns la psihoterapie. Am făcut psihanaliză, în primii trei ani câte trei ședințe pe săptămână.

În cei șapte ani de terapie psihanalitcă am ajuns în cele mai delicate și triste unghere ale sufletului și minții mele, am adus la suprafață părți care nici nu știam că există în mine, dar care îmi influențau decizii, am regăsit bucăți pierdute, care, aduse a lumină, au înflorit, am închis pe rând capitole și răni, am prins curajul de a-mi accepta imperfecțiunile și ”de-a mă arăta”.

Tot în terapie mi-am întâlnit vocația și dorința de a-i susține pe cei care se confruntă cu dependența emoțională, dar și pe cei care sunt victime într-o relație narcisică, indiferent că e vorba de relația cu un părinte sau cea romantică.

În toamna lui 2022 am absolvit ”Școala de formare în psihoterapia psihanalitică a copilului, adolescentului și adultului” a Fundației ”Generația”.

Merg constant în supervizări, urmez cursuri anuale organizate de școlile de formare în psihanaliză din România și cursuri de dezvoltare și perfecționare:

  • ”Forme ale narcisismului” – Școala de vară a Fundației Generația – iulie 2022
  • ”Psihanaliză și film” – Școala de vară ”la înălțime” a Asociației pentru Promovarea Psihanalizei Teoretice și Clinice ”Insight” – august 2022
  • ”Repetitie, rememorare și elaborare în cuplu și familie” – Curs al Asociației Române de Psihanaliză a Legăturilor de Grup și Familie ”Enrique Pichon Riviere – august 2023
  • ”Narcisism” – Școala de Vară a Societății Române de Psihanaliză – august 2023
  • ”Programul intensiv de auto-dezvoltare prin metoda Internal Family Sistem” – octombrie 2023 – februarie 2024

Obiectivul meu

Mi-am propus ca prin ceea ce fac să informez și educ în domeniul dependenței emoționale și al narcisismului, să ofer sprijin și să îi susțin pe cei care trec prin una sau ambele experiențe și să creez o comunitate de suport pentru victimele din relațiile narcisice.

Atât dependența emoțională, cât și narcisismul (dar nu numai ele) presupun uitarea de Adevăratul Sine. Prin ceea ce fac, îmi doresc să încurajez și să inspir la căutarea și întâlnirea cu Sinele Adevărat! Doar când suntem autentici putem avvea o viață satisfăcătoare!

Experiența de viață și cunoștințele profesionale, le pun în folosul celor care îmi cer ajutorul și îmi împărtășesc problemele lor, cu bună credință și reală empatie, în cadrul ședințelor unu la unu.

Dacă simți că ceva din cele de mai sus te reprezintă sau vrei să mă întrebi ceva, nu te sfii și scrie-mi! Putem sta de vorbă, într-o ședință privată!

Te voi asculta cu sufletul, dar și cu mintea, fără a te judeca!

Iar ceea ce vom vorbi, garantat va rămâne între noi!

Ai curaj și încredere în căutările tale, chair dacă nu ști încotro te îndrepți!

Vrei să mă întrebi ceva?

Scrie-mi aici